Lavinehunden Balbirnie Guide

Balbirnie Guide er nu Lavine hund.

Guide kaldes LEGO blev født 28.02.2008 og er efter FTW Prideline Krispin af Balbirie og Brindlebay Pigeon af Balbirnie.Lego var bestilt af Dan Herstad, Stavanger Politi. Han blev udvalgt som 6 ugers hvalp(2 betjente fløj til Billund og kørte videre til Vesteregede hvor Mette boede. Da Lego var ca. 11 uger kom Dan i bil og hentede ham. Han blev trænet til narkohund og her i foråret skriver Dan som vi jævnlig har kontakt med :

Efter flere år med træning og testning er jeg(Dan) og Lego godkendt som lavineekvipage.
Vi er på ferie på højfjellet, men i stadig beredskab. Der er meget stor "skredfare" i de norske fjelle og mange er blevet overrasket af skred i den senere tid, og fortsætter :
"Jeg må benytte sjansen til å berømme jeres kennel og hundene. Lego er en kanonbra hund som løser så å si alt han bliver gilt av udfordringer. Dette bliver det lagt merke til i hundemiljøet her i Norge. Dere har nok også merket at det har vært en viss interesse på valper fra personer som har sett Lego i aksjon.
I fjor begynte Lego også sin utdanning som ruinhund for søk efter mennesker tatt af jordskjelv, steinras og sammenraste bygg. Dersom det er mulig kan det hende Lego også her får sin godkjenning som ruinhund senere i sommer."

Vi er selvfølgelig stolte på Dan/Lego´s vegne og ønsker at den sidste godkendelse også lykkes.

 

Dan og Lego på vej ned med forsvarets redningshelikopter


Yderligere fotos af Dan og Lego i aktion.

Er du interesseret i at læse mere om oplæring af lavinehunde har Dan opgivet følgende link: http://www.norske-redningshunder.no/om-norske-redningshunder/opplaering

Følg Balbirnie GUIDE (Lego) under lavinetræning i Norge. Klik på links nedenfor for at se Guide i aktion.

Træning på Gravassryggen

Træning fra snescooter